Home

Praktijk is gesloten

Helaas is de praktijk voor GB-GGZ per 1 juli 2024 om gezondheidsredenen gesloten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom bij Van Dijk Psychologenpraktijk

Mijn naam is Sandra van Dijk. Sinds 1999 werk ik met veel plezier als (GZ-)psycholoog (BIG: 69033445725) in de volwassenen- en ouderenzorg. Vanaf 2013 heb ik tevens een eigen praktijk in de Generalistische Basis-GGZ (GB-GGZ, voorheen ‘eerstelijns psychologische zorg’), waar ik volwassenen (vanaf 18 jaar) en ouderen behandel in de eerste lijn.

Tijdens mijn werk als GZ-psycholoog word ik met name geïnspireerd door de oplossingsgerichte therapie. Deze therapie richt zich niet op de klacht of het probleem, maar stelt de vraag: Wat wilt u ervoor in de plaats?

Uitgangspunt is dat de cliënt de expert is van zijn eigen leven. Hij beschikt over talenten en krachten, die kunnen bijdragen om oplossingen te bedenken en uit te voeren. Er wordt tevens onderzocht wat de cliënt waardevol vindt en wat hij wil bereiken.

Oplossingsgerichte therapie is kortdurend en resultaatgericht. Mijn ervaring is dat deze werkwijze veel cliënten aanspreekt en positieve effecten laat zien.

Daarnaast maak ik gebruik van behandelmethoden zoals (Cognitieve) Gedragstherapie, Mindfulness, ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) en EMDR (Eye Movement Desensitization & Reprocessing).     (zie ook Behandeling)

Sinds 2022 is tevens Margina Yildirim-Gorter werkzaam in de praktijk, op dins- en donderdag. Zij werkt sinds 2010 als psycholoog en sinds 2016 als Gezondheidszorgpsycholoog. U kunt bij haar terecht met allerlei problematiek, o.a. depressie, angsten, paniek, rouw en psychische klachten voorkomend uit lichamelijke problematiek.

Naast haar werkzaamheden bij Van Dijk Psychologenpraktijk is zij werkzaam in het zorgcentrum Careyn Maria-Oord. Haar behandeltechnieken komen veelal uit de Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Oplossingsgerichte Therapie (OT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Mindfulness.

Haar registraties zijn:
Gezondheidszorgpsycholoog: BIGnr: 99920856225
Cognitief Gedragstherapeut VGCt i.o.