Home

Welkom bij Van Dijk Psychologenpraktijk

Mijn naam is Sandra van Dijk. Sinds 1999 werk ik met veel plezier als (GZ-)psycholoog in de volwassenen- en ouderenzorg. Vanaf 2013 heb ik tevens een eigen praktijk in de Generalistische Basis-GGZ (GB-GGZ, voorheen ‘eerstelijns psychologische zorg’), waar ik volwassenen (vanaf 18 jaar) en ouderen behandel in de eerste lijn.

Tijdens mijn werk als GZ-psycholoog word ik met name geïnspireerd door de oplossingsgerichte therapie. Deze therapie richt zich niet op de klacht of het probleem, maar stelt de vraag: Wat wilt u ervoor in de plaats?

Uitgangspunt is dat de cliënt de expert is van zijn eigen leven. Hij beschikt over talenten en krachten, die kunnen bijdragen om oplossingen te bedenken en uit te voeren. Er wordt tevens onderzocht wat de cliënt waardevol vindt en wat hij wil bereiken.

Oplossingsgerichte therapie is kortdurend en resultaatgericht. Mijn ervaring is dat deze werkwijze veel cliënten aanspreekt en positieve effecten laat zien.

Daarnaast maak ik gebruik van behandelmethoden zoals (Cognitieve) Gedragstherapie, Mindfulness, ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) en EMDR (Eye Movement Desensitization & Reprocessing).

(zie ook Behandeling)